Chvíli to trvalo, ale konečně jsme se dočkali! Grilovací sezona 2022 je i díky letním teplotám zahájena. Jaké trendy tohoto roku můžeme v rámci grilovaček očekávat a jak se na grilovací sezonu připravit? To vám povíme v našem článku!
Dobré vybavení je základ
Před tím, že se vrhnete na samotné grilování, je potřeba zvolit správné vybavení, bez kterého se neobejdete. Dnešní grilovací sady jsou vyráběné z kvalitních materiálů a zpravidla jsou vybaveny vším, co reálně potřebujete. Od nejrůznějších kleští po kartáče na čištění grilu, obraceček a mnoho dalšího!
Zapomínat byste neměli ani na samotný gril, který zase potřebuje kryt. Ten zajistí, že bude gril v bezpečí v případě špatných povětrnostních podmínek. Jednoduše grill po vychladnutí a vyčištění zakryjete krytem a máte jistotu, že se mu nic nestane.
Sezona uzení
Vedle grilování se také začíná čím dál více dostávat do módy uzení. Výborné uzené maso či klobásky můžete udělat také v domácí udírně. Navíc, tyto domácí udírny jsou koncipované tak, že nemusíte pouze udit, můžete je ale využít také ke grilovaní. Získáváte tak vlastně vybavení 2v1, což vám šetří nejen místo na vaší terase či zahradě, ale ušetří vám to i finance – nemusíte oboje kupovat zvlášť!
Ugrilujte si dezert
Grilování provází trendy prakticky každý rok. A nyní se do módy čím dál více dostávají sladké grilované dezerty. Pokud máte správný gril, pak je sladký grilovaný dezert hračkou. Stačí si najít na internetu nějaký ověřený recept, podpálit pod dřevem nebo uhlím a nezvyklé grilování může začít! Když si navíc pozvete kamarády, můžete společně strávit zajímavý večer vyplněný nejen skvělým jídlem ale také skvělou zábavou.
Zelenina a sýry
Čím dál častěji se také na českých grilech vedle oblíbených steaků a klobásek objevuje grilovaná zelenina nebo nejrůznější sýry. Grilovaný hermelín patří asi k absolutnímu základu. Proč nevyzkoušet také nějaké zajímavé zeleninové špízy na jehlici. Možností, co ugrilovat je nespočet, postačí jen zvolit správnou kombinaci a vynikající pokrm na večerní posezení u ohně je na světě!
Kontaktní grily
Zdravější stravování postupně proniká do běžných životů nás všech. Není proto divu, že mnoho Čechů objevilo kouzlo kontaktního grilování. Tyto grily jsou zpravidla na elektřinu, takže je můžete použít na terase i v kuchyni. To dělá z kontaktního grilu skvělou alternativu. Navíc se nemusíte obávat, že příliš silný oheň maso speče či spálí na uhel. V kontaktním grilu můžete také zapékat nejrůznější tortily či pannini.